Снимки , фейсбук, Роман КерековскиБившия футболист и легенда на Черно море

...
Снимки , фейсбук, Роман КерековскиБившия футболист и легенда на Черно море
Коментари Харесай

Почина легендата на Черно море Дамян Георгиев - Чудото

Снимки , фейсбук, Роман Керековски

Бившия футболист и легенда на Черно море Дамян Георгиев почина на 72 години в Орландо, щата Флорида през днешния ден. Георгиев е умрял в съня си, откакто през последните шест месеца се бореше с подло заболяване, заяви за " Петел " различен някогашен състезател и началник на " моряците " Петър Петров.

В края на 60-те и началото на 70-те години на предишния век Георгиев бе водещ нападател на Черно море. Бърз, избухлив и неудържим по фланга, той бе именуван Чудото заради магията в краката му, която постоянно оставаше неразгадана за бранителите на противника.

През 1969 година Дамян Георгиев приключва четвърти с Черно море в елита и става европейски първенец за юноши до 19 години с България. В националния тим Чудото блести редом до другата огромна звезда Павел Панов, който за жалост към този момент също не е сред живите.

След като прекратява дейната си кариера, Георгиев стартира да предава опита и уменията си на младите. Той е един от първите треньори на Илиан Илиев, а след това е бил и старши треньор на представителния отбор на " моряците ".

Вестта за кончината на Дамян Георгиев натъжи друго огромно име от онзи страховит отбор на Черно море през сезон 1968/1969 - легендата на " моряците " Божил Колев.

" Дамян беше добър футболист и съотборник, беше и добър човек. С него имам доста хубави мемоари както на терена, по този начин и в живота. Изказвам моите откровени съболезнования на фамилията му. Нека почива в мир ", съобщи Божил Колев.



Екипът на " Петел " изрича съболезнования на фамилията и околните на Дамян Георгиев. Бог да го елементарни!

--

На фотографията: Дамян Георгиев е вторият отляво надясно сред Роман Керековски и Петър Петров. Най-вдясно е Тодор Йорданов - Вятъра.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР